Airsoft sport in Groei!

Airsoft sport in Groei!

Sinds airsoft zes jaar geleden in Nederland (wettelijk) mogelijk werd gemaakt, is de populariteit van de tactische schietsport fors toegenomen, met bijna 20.000 leden en 34 airsoftlocaties in vijf jaar tijd. Airsoft is met recht een booming sport te noemen en zal naar verwachting de komende jaren doorgroeien. Een belangrijke uitdaging daarbij voor de airsoftbond is om het negatieve imago weg te nemen dat volgens airsoftleden in de samenleving over airsoft bestaat.

Dat blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut dat in opdracht van de Nederlandse airsoftbond (NABV) de status en ontwikkeling van airsoft in Nederland in kaart bracht en vergeleek met andere opkomende sporten in Nederland.

Andere belangrijke bevindingen:

  • Airsoft is een laagdrempelige sport. In vergelijking tot andere sporten vergt airsoft relatief weinig training en/of ervaring, voordat een wedstrijd kan worden gespeeld. Airsoft kan door spelers van verschillende niveaus gespeeld worden, waardoor het een populaire activiteit is om met vrienden te doen. De beoefening van airsoft past goed in een flexibel leefpatroon.
  • Airsoft is een voor Nederland unieke sport en één van de weinige sporten die massaal jongvolwassen mannelijke gamers weet te bereiken.
  • Een beperking van airsoft voor het bereiken van een vaste plek in het sportlandschap is dat de zichtbaarheid van de sport voor het grotere publiek beperkt is. Hoewel de sport via sociale media vele met name jonge volgers weet te bereiken, blijkt airsoft in vergelijking tot de andere opkomende sporten in Nederland die zijn onderzocht, niet goed zichtbaar te zijn voor het grotere publiek

Bron:
https://www.mulierinstituut.nl/actueel/onderzoek-nieuwe-sporten-verdere-groei-voor-airsoft-verwacht/

Categories: hoofd, NABV, Nieuws

Write a Comment

Only registered users can comment.